Romania are un reprezentant in Comitetul Strategic al Insurance Europe

Romania are un reprezentant in Comitetul Strategic al Insurance Europe
in aceasta functie si apreciem ca experienta sa in domeniul asigurarilor va contribui la realizarea obiectivelor Comitetului Strategic”, a declarat, in exclusivitate pentru XPRIMM Publications, Sergio BALBINOT, Presedintele Insurance Europe.

Comitetul Strategic al Insurance Europe are rolul de a contribui la trasarea liniilor strategice la nivel european pentru industria de asigurari. Organismul are un caracter consultativ si non-executiv si este compus dintr-un Presedinte, un Vicepresedinte si 12 membri.

Pentru Insurance Europe este important ca membrii alesi sa cunoasca foarte bine problematica pietei locale din care provin pentru a putea contribui, astfel, la crearea unei imagini corecte a industriei de asigurari la nivel european.

Conform regulamentului de functionare a Federatiei, Romania are dreptul sa ocupe una dintre pozitiile stabilite prin rotatie in cadrul Comitetului Strategic, pentru un mandat de un an, din iunie 2013 pana in iunie 2014. Pietele de asigurari din Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Olanda sunt reprezentate in mod permanent in Comitetul Strategic, in timp ce fiecare din restul de sapte pozitii sunt ocupate, prin rotatie, de un reprezentant al urmatoarelor grupuri de piete: Spania si Elvetia; Belgia si Suedia; Danemarca si Polonia; Austria si Finlanda; Irlanda, Norvegia si Portugalia; Cehia, Grecia, Ungaria, Romania, Slovenia, Slovacia si Turcia, ultimul grup fiind format din Bulgaria, Cipru, Estonia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Letonia, Luxemburg si Malta.

Leave a Reply