RUSANU: Salariile Consiliului ASF vor fi plafonate la nivelul celor din BNR

RUSANU: Salariile Consiliului ASF vor fi plafonate la nivelul celor din BNR
rilor Guvernului, a adaugat Presedintele ASF, in conditiile in care normele UE prevad alinierea castigurilor salariale cu cele ale organismelor europene din piata de capital, din piata non-bancara si bancara.

Consiliul ASF validat de Parlament se va reuni pentru prima oara in sedinta la inceputul saptamanii viitoare, iar ulterior va anunta, in cadrul unei conferinte de presa, si salariile stabilite pentru membrii conducerii.

Hotararea Parlamentului Romaniei privind investirea conducerii ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara a fost publicata pe 25 aprilie 2013 in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 239.

Consiliul ASF validat pe 24 aprilie a.c., pentru un mandat de cinci ani, este format din cinci membri executivi – un Presedinte, un Prim-Vicepresedinte si trei Vicepresedinti pentru fiecare din cele trei sectoare (piata de capital, asigurari si pensii private) – si 12 membri neexecutivi.

Conducerea executiva a ASF este formata din:

Dan Radu RUSANU – Presedinte;
Daniel DAIANU – Prim-vicepresedinte;
Mircea URSACHE – Vicepresedinte si sef al CNVM;
Daniel TUDOR – Vicepresedinte si sef al CSA;
Ion GIURESCU – Vicepresedinte si sef al CSSPP.

Pentru celelalte 12 posturi de membri in Consiliul ASF au fost votati Dorina MIHAILESCU (CNVM – PSD), Gheorghe MARCU (CNVM – PSD), Alexe GAVRILA (CNVM – PNL), Gheorghe ALBU (CNVM – PDL), Lorand KRALIK (CNVM – UDMR), Marian MIRZAC (PNL), Marian SARBU , (Presedintele CSSPP – PSD), Corneliu MOLDOVEANU (PNL), Tudor BALTA (CSA – PSD), Doru Claudian FRUNZULICA (CSA – UNPR), Cornel COCA-CONSTANTINESCU (CSA) si Nina PUIU (Director General Adjunct al RAIFFEISEN Leasing – PC).

Leave a Reply