Stefan PRIGOREANU: Asiguratii romani trebuie sa capete incredere in sistem

Stefan PRIGOREANU: Asiguratii romani trebuie sa capete incredere in sistem
Poate ca in prima etapa se vor vinde mai putine asigurari facultative, din motiv de costuri… oamenii vor opta tot pentru polita de 20 EUR, chiar daca acopera doar riscurile de catastrofa. Insa politele facultative vandute vor fi, cu siguranta, produse mai solide, mai acoperitor construite si poate chiar cu reasigurare adecvata”, a explicat acesta.

Mai mult decat atat, dincolo de pastrarea obligativitatii incheierii unei polite PAD, legislatia determina o schimbare treptata a atitudinii consumatorilor, prin informarea cu privire la acest aspect.

“Modificarea Legii mentine in actualitate obligativitatea protectiei prin asigurare, iar aceasta in sine este un beneficiu indirect. Ca nu putem vorbi deocamdata despre asigurare la valorile reale ale proprietatilor este cumva un lucru de inteles, pentru ca asiguratii romani trebuie sa se informeze si sa se familiarizeze cu conceptul, apoi sa capete incredere in sistem, si nu in ultimul rand, sa depaseasca problemele financiare date de contexul economic defavorabil. Un beneficiu direct il reprezinta cresterea nivelului primelor minime pentru politele de locuite, mai ales in contextul in care, in perioada anterioara modificarii legislative, primele minime pentru politele facultative ajungeau la unii asiguratori la valori mai mici decat polita obligatorie”, a adaugat Stefan PRIGOREANU.

Beneficiile aduse pietei de asigurari prin modificarile legislative privind Legea nr.260/2008 se numara printre principalele teme de dezbatere din cadrul ICAR 2013 – Forumul International al Riscurilor Catastrofale, eveniment pe care MILLENIUM Insurance Broker il sustine in acest an in calitate de Partener.

“Forumul ICAR este categoric un eveniment dedicat riscurior catastrofice, iar prin aceasta constituie o oportunitate in a dezbate, propune si chiar identifica solutii pentru protectie. ICAR reuneste specialisti din toate sferele implicate si interesate in protectia la riscuri catastrofice – Guvern, autoritati locale, ISU, ASF, UNSAR, UNSICAR -, precum si specialisti independenti. Acestia vor putea sa-si impartaseasca opiniile si experienta, astfel incat concluziile evenimentului sa ne conduca spre noi abordari constructive”, a afirmat Stefan PRIGOREANU.

Leave a Reply