Tarani fara frontiere (60) – E pur si muove! Dacia melc.

Masini.ro este pe cale sa faca cea mai tare dezvaluire a tutror timpurilor de la existenta sa incoace. Cum s-a nascut propozitia “E pur si muove!” a la fel de celebrului Galileo Galilei.
tat cartea, Galileo a facut o calatorie temporala si din greseala si spatiala, ajungand in zona judetului Ilfov. Aici a vazut o batrana Dacia 1300, fabricata probabil in anii ’80-’90, carand precum melcul, ceva mult mai mare decat propriul corp, ceva ce pare a fi o casa. De fapt, initial a vazut o coloana nefireasca pe acel drum unde se circula, de regula, cu viteza. Apoi cand masinile au depasit obstacolul, vizibil de la departare, Galileo a vazut… surpriza pe roti.
Desi pentru Galileo Galilei vederea unui vehicul autopropulsta ar fi insemnat o adevarata revelatie, o minune, dat fiind faptul ca prin 1640 nu existau decat trasuri trase de cai, se pare ca pe celebrul matematician, fizician, astronom si filosof italian, l-a uimit faptul ca acea Dacie inca mai poate. Si ce poate!
Se mai spune ca dupa ce a vazut “minunea”, in anul 1642, Galileo Galilei a orbit. El s-a resemnat in urma acestui fapt, spunandu-si ca oricum le-a vazut pe toate.

Ceea ce este mai interesant decat fabulatia scrisa mai sus, este faptul ca da, Dacia aceea a fost suprinsa ieri, 31.03.2013, pe un drum national, mai precis DN1A, ceea ce este chiar impardonabil. Nici macar nu stim daca intrarea in categoria Taranilor fara frontiere e prea putin pentru geambasul din imagini. Macar a scris o cifra rotunda, fiind episodul 60.

Leave a Reply