Transmisii Mercedes-Benz la Sebes

Extinderea capacitatilor de productie pentru sustinerea strategiei de crestere a Mercedes-Benz 2020 Productia de cutii de viteze de la Stuttgart este incarcata la capacitate maxima, dezvoltarea unor capacitati suplimentare planificata la unitatea de productie din Romania, la compania Star Transmission Mai mult de 300 de milioane de Euro vor fi investite Andreas Renschler: „Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, ce estenceputa pentru a completa capacitatile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clientilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor.”

Consiliul de administratie Daimler AG a decis sa extinda reteaua de productie a cutiilor de viteze Mercedes-Benz Cars. In urma aprobarii de catre Consiliul de Supraveghere, sunt planificate acum capacitati suplimentare pentru asamblarea cutiilor de viteze ce urmeaza a fi stabilite la unitatea de productie Daimler din Romania, Star Transmission. Pentru productia unei noi generatii de cutii de viteze automate, vor fi investite in Romania mai mult de 280 de milioane de Euro. In total, compania planuieste investitii de peste 300 de milioane de Euro.

Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administratie Daimler pentru Productie si Achizitii Publice Mercedes-Benz Cars si Mercedes-Benz Vans, explica: „Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, conceputa pentru a completa capacitatile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clientilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor.”

Tinand cont de faptul ca productia este supraincarcata si lipseste spatiului necesar dezvoltarii productiei de cutii de viteze in Stuttgart, vor fi construite locatii suplimentare. “De peste 10 ani, Star Transmission continua sa fie un partener de incredere al locatiilor noastre producatoare de sisteme de transmisie, din Germania. Avand in vedere situatia actuala si in baza experientei si colaborarii excelente cu Star Transmission, optiunea pentru asigurarea capacitatilor necesare de asamblare suplimentara, intr-o maniera flexibila, este de a extinde activitatile din Romania.”, explica Peter Schabert, Directorul de Productie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz si al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, referindu-se la planurile pentru viitoarea retea de productie de cutii de viteze. “Fabrica de cutii de viteze din Stuttgart va ramane in continuare centrul productiei de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz Cars si va actiona in calitate de centru de competenta in aceasta retea de productie”.

Wolfgang Nieke, Presedintele Sindicatului Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim si al Dezvoltarii de Autoturisme Mercedes-Benz: “Conducerea fabricii si cea a Sindicatului au convenit, in urma cu doi ani, sa produca noua cutie de viteze automata si un modul de asamblare la locatia din Stuttgart-Hedelfingen. Consiliul de administratie si-a reafirmat astfel angajamentul pentru productia interna a cutiilor de viteze. Cel de-al doilea modul de asamblare din Sebes va fi aprovizionat de la locatia noastra de productie. Cererea crescuta pentru cutii de viteze asigura utilizarea pe termen lung a capacitatii de productie de cutii de viteze in cadrul locatiei din Stuttgart-Hedelfingen.”
in scopul de a transfera experienta de la Stuttgart in mod corespunzator, angajatii romani vor urma un program special de calificare. Ei vor participa timp de mai multe luni la fabrica din Untertürkheim, in echipe de asigurare a calitatii, de intretinere si de logistica, pe langa cele de productie.

Unitatea de productie Daimler, Star Transmission, a fost infiintata in anul 2001. In prezent, compania si cei aproximativ 800 de angajati din locatiile Cugir si Sebes produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum si cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb. A fost deja luata decizia pentru a incepe productia unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, in noua locatie din Sebes, pana la iesirea din fabricatie. incepand din 2014, generatia actuala de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblata acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacitati suplimentare de asamblare care vor completa productia din Stuttgart, unde a fost concentrata asamblarea pana in prezent. Cu sprijinul guvernului roman in vederea extinderii capacitatilor de productie, se preconizeaza ca o noua generatie de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricata in noua retea de productie care implica locatiile din Stuttgart (productie completa, inclusiv asamblare) si Sebes (doar asamblare) incepand cu anul 2016.

Ratiunea acestui plan este cererea in continua crestere pentru cutii de viteze, in conformitate cu strategia de crestere a Mercedes-Benz 2020. Fabrica de cutii de viteze localizata in Stuttgart-Hedelfingen, parte a fabricii din Untertürkheim, se afla astazi deja la capacitate maxima. intregul spatiu disponibil a fost dezvoltat treptat in ultimii ani, astfel incat locatia – din cauza localizarii sale geografice speciale, in partea de sus a Vaii Neckar din Stuttgart – a atins nivelul sau maxim de extindere, fara alte posibilitati.
In acelasi timp, orice fel de extindere a capacitatii diviziei Mercedes-Benz Cars poate contribui decisiv la cresterea profitului, luand in considerare competitia globala acerba din segmentul premium. Aceasta premisa se aplica si in cazul cutiilor de viteze, ce sunt produse in fabricile proprii, contrar abordarii preferate de competitie. in general, viitoarea retea de productie a cutiilor de vitezelor este gandita astfel incat sa asigure necesarul de productie si in viitor – intr-o maniera sigura si foarte flexibila, conform cerintelor din piata, indeplinind totodata si obiectivele financiare.

Despre reteaua de productie a sistemelor de propulsie pentru Mercedes-Benz Cars.
Reteaua de productie a sistemelor de propulsie Mercedes-Benz Cars este formata dintr-o serie de locatii din Germania si este completata de locatii internationale de productie corelate cu productia in crestere a autovehiculelor Mercede-Benz, in pietele relevante.
Locatia centrala este fabrica Mercedes-Benz din Unterturkheim, unde in cele sase sectii separate sunt produse motoare, cutii de viteze si punti. In anul fiscal anterior, Daimler a investit doar aici aproximativ 900 de milioane de Euro, pentru marirea si transformarea fabricii de sisteme de propulsie, precum si pentru lansarea fabricarii de noi produse si tehnologii de fabricatie, ca rezultat al cererii ridicate din partea consumatorilor, fapt ce a dus implicit si la crearea a 350 de locuri noi de munca. In 2013, compania va investi in aceasta locatie peste 800 de milioane de Euro.

Fabrica Mercedes-Benz din Berlin produce motoare si componente pentru sisteme de propulsie, in timp ce fabrica Mercedes-Benz din Hamburg este responsabila cu productia puntilor si a diverselor componente aditionale. O alta locatie importanta in productia de motoare este filiala noastra din Kolleda/Thurinigia, MDC Power, ce a fost distinsa recent cu prestigiosul premiu „Fabrica Anului”. Atunci cand vine vorba de locatiile internationale, Star Transmission, unitatea noastra de productie din Romania, este responsabila pentru productia de componente pentru motoare si cutii de viteze, precum si pentru cutii de viteze, ca piese de schimb. Incepand cu acest an, locatia noastra de productie din Beijing (BBAC – joint venture dintre Daimler si partenerul BAIC din China), va incepe fabricarea de motoare, pentru a asigura productia locala de autoturisme si autovehicule comerciale usoare Mercedes-Benz. incepand cu anul 2014, ca urmare a parteneriatului strategic dintre Daimler si alianta Renault-Nissan, Daimler si Nissan vor incepe fabricarea in comun in SUA a motoarelor pe benzina in 4 cilindri bazate pe tehnologia Mercedes-Benz, la fabrica Nissan din Decherd/Tennessee. Unul dintre principalii beneficiari ai acestor motoare va fi noul model Clasa C, produs in fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa/Alabama.

Leave a Reply