Trei asiguratori din Romania in TOP 50 asigurari de viata din ECE

Trei asiguratori din Romania in TOP 50 asigurari de viata din ECE
plasat pe a sasea pozitie in ierarhia statelor care alcatuiesc Europa Centrala si de Est. Cu un an inainte cota de piata a tarii noastre s-a cifrat la 2,8%.

Totodata, din totalul celor 16 piete care alcatuiesc ECE, doar piata de asigurari de viata din Albania, Ungaria, Letonia si Slovenia au incheiat anul 2012 “pe minus”.Totodata, cele mai mari doua piete (Polonia si Cehia, care insumat genereaza circa 73% din totalul subscrerilor din ECE) au consemnat cresteri importante ale volumelor de business, influentand trendul pozitiv al intregii regiuni.

ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata VIG si METROPOLITAN Life sunt singurele companii din Romania care s-au situat, la finalul anului trecut, la nivelul Europei Centrale si de Est, intre primele 50 de societati de profil. Astfel, cu un volum al subscrierilor de circa 122 mil. EUR, ING Asigurari de Viata s-a clasat pe pozitia 31, in vreme ce BCR Asigurari de Viata VIG a ocupat locul 39. In ceea ce priveste METROPOLITAN Life, compania a ocupat pozitia 49, cu un volum al afacerilor estimat de INSURANCE Profile la circa 57 mil. EUR.

Lideri la nivelul Regiunii Europei Centrale si de Est sunt polonezii de la PZU, care au inregistrat in 2012 subscrieri de 2,28 mld. EUR. De altfel, companiile poloneze au “monopolizat” clasamentul regional, in Top 10 situandu-se noua societati din Polonia, respectiv una din Republica Ceha (CESKA Pojistovna – locul 7).

Alti asiguratori din Romania care s-au clasat intre primele 100 de societati de asigurare de viata din CEE au fost ALLIANZ-TIRIAC (locul 90), ASIROM VIG (locul 94) si GENERALI Romania (95).

Leave a Reply