Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

UNSAR: Semnale de revenire la densitatea asigurarilor si gradul de penetrare

UNSAR: Semnale de revenire la densitatea asigurarilor si gradul de penetrare

Piata asigurarilor se stabilizeaza cu greu, desi avansul usor al subscrierilor pe non-life si stagnarea asigurarilor de viata nu sunt singurele semnale pozitive, potrivit datelor anuntate de UNSAR. Astfel, romanii au cheltuit putin mai mult cu asigurarile in 2012 fata de anul anterior, densitatea asigurarilor urcand usor de la 97 euro la 98 euro. In completare, gradul de penetrare in PIB a fost anul trecut de 1,4%, la fel ca in 2011, ceea ce indica faptul ca asigurarile functioneaza in stransa interdependenta cu principalele ramuri economice.

Totalul agregat al subscrierilor la nivelul celor 22 de membri UNSAR, asociatia asiguratorilor din Romania, ale caror afaceri cumuleaza 90% din piata, a fost de 7,5 mld. lei, cu 4% mai mare fata de 2011, in termeni nominali.

Desi evolutia in termeni reali indica o scadere a afacerilor, comparate cu cifrele anilor trecuti, rezultatele “indica un trend usor crescator, ceea ce reprezinta un motiv de optimism pentru perioada urmatoare”, potrivit comunicatului de presa al Uniunii.

Asigurarile de sanatate, de garantii si de accidente au sustinut avansul subscrierilor

In cifre, membrii UNSAR au inregistrat in 2012 un volum de prime brute subscrise la asigurarile generale de 6 mld. lei, fata de 5,4 mld. lei in 2011. Indemnizatiile brute platite au totalizat 4,3 mld. lei, in crestere cu circa 5% fata de anul precedent. Un detaliu important semnalat de asociatie este ca, pe segmentul RCA, cresterea nivelului despagubirilor pentru cazurile de vatamari corporale si daune morale au facut ca volumul daunelor platite sa il depaseasca pe cel al subscrierilor.

Evolutia afacerilor asiguratorilor membri UNSAR se datoreaza in principal liniilor de asigurari de sanatate, celor de asigurari de accidente, (inclusiv accidente de munca si boli profesionale) si asigurarilor de garantii.

In ceea ce priveste asigurarile facultative de locuinte, dupa rezultatele bune din 2011, subscrierile au scazut in 2012 cu peste 80 mil. lei, de la 629 mil. lei la 543 mil. lei. pe fondul deselor schimbari legislative in domeniu.

La asigurarile de viata, membrii UNSAR au inregistrat un volum similar de subscrieri fata de 2011, de circa 1,5 mld. lei, la care se adauga si stagnarea indemnizatiilor brute platite.

Ca tendinta la aceasta clasa de asigurari, UNSAR mentioneaza modificarea structurii portofoliului de la an la an, inclusiv in 2012, in sensul majorarii ponderii asigurarilor de tip traditional in detrimentul celor cu componenta de investitie.

Leave a Reply