Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

UNTRR sustine liberalizarea cabotajului in UE si eliminarea barierelor neoprotectioniste

Comisia Europeana a prezentat la inceputul acestui an, in contextul revizuirii Regulamentului 1072/2009

Este evident ca tarile din Europa de Est (UE 12) ca Romania sunt interesate de liberalizarea imediata a pietei.

Cu toate acestea, in ciuda declaratiilor privind liberalizarea completa a cabotajului (cabotajul fiind inventat in UE 15), in prezent tarile din Europa de Vest (UE 15) incearca sa ridice bariere impotriva cabotajului, in principal pentru tarile est-europene, fapt determinat de teama de concurenta din aceste tari.

In acest context, UNTRR sustine intentia Comisiei Europene de a deschide in continuare piata cabotajului in UE, si alaturi de alte asociatii profesionale din UE 12 (Polonia, Ungaria, Lituania), sprijinim pachetul politic nr. 1 propus de Comisia Europeana – Deschiderea cabotajului fara extensie de timp.

In acelasi timp, UNTRR impartaseste pozitia Ministerului Transporturilor din Polonia si a asociatiei profesionale a transportatorilor rutieri polonezi, pozitie sustinuta si de grupul Visegrad[1] – potrivit careia deciziile privind sectorul transporturilor rutiere trebuie luate intr-o maniera corect fundamentata, respectand procedurile legale si succesiunea normala a lucrarilor Comisiei Europene. Pentru a lua decizii corecte asupra modificarii regulilor aplicabile cabotajului in viitor, este necesar ca mai intai Comisia Europeana sa-si prezinte raportul asupra stadiului pietei de transport rutier din UE conform precizarilor Articolului 17 paragraful 3 al Regulamentului 1072/2009.

UNTRR si asociatiile profesionale din UE 12 sustin liberalizarea cabotajului in UE si eliminarea barierelor neoprotectioniste ridicate de UE 15.

Pe site-ul www.untrr.ro la sectiunea Cabotaj puteti consulta:
– Pozitia UNTRR privind cabotajul, in contextul viitoarei revizuiri a Regulamentului UE 1072/2009 privind accesul la piata transportului rutier de marfuri
– Nota de informare a delegatiei Poloneze, in numele Grupului Visegrad, asupra accesului la piata transportului rutier de marfuri – tratata la punctul „Alte probleme” la intalnirea Consiliului de Transport, Telecomunicatii si Energie pe 11 martie 2013
– Pozitia MKFE – Ungaria privind cabotajul, 30.11.2012
– Documentele de pozitie ale asociatiilor profesionale din UE 15: TLN Olanda, Nordic Logistics Association, FNTR Franta, BGL Germania, ITD Danemarca.

Leave a Reply