UPDATE: Daniel TUDOR se retrage din ASF

UPDATE: Daniel TUDOR se retrage din ASF
ituatie de incompatibilitate, din punct de vedere juridic. Consider ca este normal sa renunt eu, intrucat sotia mea a fost aleasa in Parlament prin votul uninominal al cetatenilor, pentru un mandat de 4 ani. Apreciez ca la implinirea exact a unui an in aceasta functie (am fost ales de trei ori) mi-am indeplinit o parte din obiective si am reusit sa imi aduc, atat cat am putut, aportul si suportul pentru piata asigurarilor”.

Daniel TUDOR, Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, confirmase, in cursul zilei de ieri, pentru XPRIMM Newsletters ca se va retrage din functie.

Decizia vine ca urmare a modificarilor aduse Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiare, printre care se numara si reducerea numarului de membri ai Consiliului ASF de la 11 la 9.

De asemenea, au fost adoptate si anumite criterii de incompatibilitate pentru acestia. Printre altele, criteriile se refera la calificarile profesionale minime necesare si evitarea conflictului de interese, in mod special legatura dintre membrii Consiliului ASF si deputatii si senatorii.

Prin urmare, Daniel TUDOR, a anuntat ca se va retrage din functie, sotia sa, Doina TUDOR, avand calitatea de Senator.

Conform comunicatului de presa al ASF, “pana la numirea noii componente, restransa la un numar de 9 membri ai Consiliului, atributiile vicepresedintelui ASF pentru sectorul asigurari-reasigurari vor fi preluate de prim-vicepresedintele Daniel DAIANU, dupa ce demisia domnului Daniel TUDOR isi va produce efectele.”

Conform unor surse din piata, in incompatibilitate s-ar putea afla si alti membri ai Consiliului ASF, precum Mircea URSACHE (Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare) si Ion GIURESCU (Sectorul Pensii Private)

In luna iunie a.c., structura de conducere a noii institutii a fost restransa de la 17 la 11 membri.

Leave a Reply