UPDATE: Lista membrilor audiati pentru conducerea ASF. Dan Radu RUSANU, sustinut de PNL pentru functia de presedinte

UPDATE: Lista membrilor audiati pentru conducerea ASF. Dan Radu RUSANU, sustinut de PNL pentru functia de presedinte
upa foarte multi ani, ne vom desparti cu durere in suflet” si ca ii ureaza succes in functia pentru care il sprijina.

Potrivit unor surse, audierile viitorilor membri ai Consiliului ASF vor avea loc astazi la orele 16:00 in Comisiile comune de Buget-Finante si Economica din cele doua Camere, iar maine vor fi votati de plen.
Conform ultimelor negocieri politice privind structura de conducere a Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu RUSANU va fi audiat pentru functia de Presedinte al ASF, iar Daniel DAIANU, pentru cea de Prim-vicepresedinte.
Pentru celelalte 15 posturi din conducerea ASF vor fi audiati Marian SARBU, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP), Daniel TUDOR, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Mircea URSACHE, fost presedinte al AVAS, Ion GIURESCU (CSSPP), Dorina MIHAILESCU, Gheorghe MARCU, Alexe GAVRILA, Lorand KRALIK (toti patru de la CNVM), Marian MIRZAC (CARPATICA Asig), Corneliu MOLDOVEANU, Doru Claudiu FRUNZULICA, Cornel Coca CONSTANTINESCU (toti actuali sau fosti membri ai CSA), Emilian POPESCU-MOSCU (fost inspector general al RASDAQ) si Nina PUIU, Director General Adjunct al RAIFFEISEN Leasing.
Potrivit prevederilor legale, Consiliul ASF este format din 17 membri: un Presedinte, un Prim-vicepresedinte si trei Vicepresedinti responsabili de cate o piata financiara (de capital, pensii private si asigurari) si 12 membri fara mandat executiv. Acestia vor fi numiti de Parlament,  pentru un mandat de cinci ani,  in sedinta comuna a celor doua Camere, la propunerea Comisiilor de Buget si Economica din Senat si din Camera Deputatilor.
Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta privind infiintarea ASF a fost transmisa spre promulgare Presedintelui Traian BASESCU, termenul maxim pentru aceasta procedura fiind 27 aprilie. 

Leave a Reply