Victor PONTA despre situatia accidentelor rutiere: Avem o problema de educatie, e inadmisibil cati oameni si-au pierdut viata asa

Victor PONTA despre situatia accidentelor rutiere: Avem o problema de educatie, e inadmisibil cati oameni si-au pierdut viata asa
minciuna ca totul este de la infrastructura, in Romania avem si o mare problema de implementare a regulilor”, a evidentiat Premierul.

“Nu exista o singura masura, dublam amenzi, exista un tip de strategie, sa incercam sa o implementam in Romania, nu vreau sa ne ascundem ca nu avem infrastructura. De la Constanta la Bucuresti au fost accidente, avem o problema de educatie”.
Confiscarea masinii in cazurile de incalcare flagranta a legislatiei rutiere “nu mi s-ar parea o masura excesiva in anumite situatii. Ar trebui sa confiscam si motociclete”, a mai spus Premierul.

Cu toate acestea, numarul accidentelor rutiere grave din intervalul 1-5 mai, perioada minivacantei de Paste, este de 88, cu 92 mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut. Datele Politiei Rutiere indica faptul ca in urma acestor evenimente si-au pierdut viata 22 de persoane, fata de 30 anul trecut, si au fost ranite grav 80, fata de 172 anul trecut.

Potrivit celor mai recente date ale Politiei Rutiere, in 2012 s-au inregistrat 26.648 de accidente de circulatie soldate cu victime pe soselele din Romania, respectiv cu 2.018 morti, 8.768 raniti grav si 24.723 raniti usor, si 67.380 accidente de circulatie soldate numai cu pagube materiale.

Totusi, numarul accidentelor rutiere ii priveste in mod direct si pe asiguratorii locali, acestea determinand escaladarea continua a despagubirilor pentru vatamari corporale si deces din ultimii ani. In prezent, limita de despagubire pe RCA per eveniment este de 5 mil. EUR pentru vatamari corporale si deces si de 1 mil. EUR pentru daune materiale.

Leave a Reply