Alexandru APOSTOL: Problema pietei asigurarilor nu este faptul ca asiguratii cauta cel mai mic pret

Mediul economic dificil continua sa aiba un impact semnificativ asupra atitudinii consumatorilor, puternic orientati, in momentul de fata, catre economisirea veniturilor. Din pacate, asigurarile reprezinta unul dintre elementele la care acestia renunta din ce in ce mai des in incercarea de a reduce bugetul cheltuielilor personale. In acest context, brokerii trebuie sa insiste mai mult decat oricand asupra beneficiilor si componentei de protectie a produselor de asigurare, potrivit lui Alexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker.

“Clientii sunt mult mai rezervati, sunt foarte atenti la costuri, la cheltuielile lor, fiecare isi dramuieste din ce in ce mai mult resursele financiare. Constatam cu parere de rau ca unul dintre primele lucruri taiate de pe lista atunci cand incep sa faca economii este chiar aceasta linie de protectie care inseamna asigurarea. Prin urmare, pentru noi inseamna mai multa munca de convingere, de consultanta, de scoatere in evidenta a plusurilor unei polite de asigurare. Insa mai multa munca inseamna, poate, si rezultate mai frumoase”, a declarat Alexandru APOSTOL intr-un interviu acordat XPRIMM TV.

Aceasta atitudine a consumatorilor a accentuat orientarea catre cele mai mici tarife, remarcata in special la nivelul anumitor segmente din piata asigurarilor din Romania. Inevitabil, primele de asigurare mici pot deveni, la un moment dat, insuficiente pentru a acoperi riscurile contractuale.

“Parerea mea este ca piata s-a format destul de deficitar de ani buni, pentru ca se lucreaza pe pretul cel mai ieftin. Insa nu aceasta este problema, faptul ca se cauta intotdeauna pretul cel mai mic, deoarece, la urma urmei, exista studii, sondaje realizate in tari cu mult mai dezvoltate economic decat Romania, din care rezulta tot importanta pretului pentru consumatori. Problema este ca, la noi, pretul acela mic nu acopera intotdeauna si in totalitate riscurile care sunt trecute in conditiile de asigurare: aici apar problemele. Pentru a le rezolva, cu totii avem mai multe de facut – noi trebuie sa consiliem clientii mai mult si mai bine, asiguratorii trebuie sa-si faca poate putin mai bine treaba, astfel incat, prin preturile pe care le aduc in piata, sa-si respecte indatoririle pe care le au fata de clientii comuni”, a completat Directorul General al MAXYGO Broker.

Leave a Reply