VIDEO: Florina VIZINTEANU: Companiile de asigurari de viata care au parteneriate cu bancile se dezvolta si in perioade mai dificile

VIDEO: Florina VIZINTEANU: Companiile de asigurari de viata care au parteneriate cu bancile se dezvolta si in perioade mai dificile
seamna investitia, economisirea, asadar este, cumva, mai facil sa ajungi la acest client. Un client bancar utilizeaza in mod constant produsele bancare, printre care se numara si produse care au componente de economisire si investitie”, a afirmat Florina VIZINTEANU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata, in cadrul emisiunii Money Magazine difuzate ieri de MONEY TV.

“Asigurarea de viata, dincolo de acoperirea unor riscuri precum cel de deces si invaliditate, raspunde si nevoii de investitie sau de economisire, asadar clientul bancar este obisnuit cu acest tip de produse. Acesta este si motivul pentru care companiile de asigurari de viata care au parteneriate cu bancile si utilizeaza reteaua de distributie a bancilor sunt companii care se dezvolta si in perioade mai dificile si reusesc sa aiba succes”, a adaugat Florina VIZINTEANU.

In ceea ce priveste tipul de consumator caruia i se adreseaza asiguratorii de viata, acesta face parte din clasa de mijloc si, in principiu, are peste 30 de ani. Cu toate acestea, nu sunt neglijati nici tinerii aflati sub aceasta varsta, pentru ca vor intra in curand in categoria potentialilor clienti. “Noi ne focalizam foarte mult pe segmentul de varsta 30-45, dar nu uitam nici categoria 25-30 de ani, deoarece acesta este segmentul care, foarte curand, va fi baza de clienti a tuturor companiilor”, a declarat Presedintele BCR Asigurari de Viata.

De altfel, tinerii intre 25-30 de ani reprezinta si baza pentru dezvoltarea vanzarilor online de asigurari, al caror potential, desi foarte mare in Romania, inca nu a fost suficient explorat.

“Acestia vor fi consumatorii de asigurari vandute un mediul online, utilizatorii de Facebook si alte retele sociale. Toate companiile isi dezvolta mici programe, pentru inceput tip pilot, in asa fel incat sa fie pregatiti. Foarte curand, acestia devin potentialii clienti si atunci trebuie sa te adresezi lor utilizand acele instrumente care le sunt apropiate, pe care le cunosc si pe care le folosesc frecvent. Mai mult decat atat, asistam o dezvoltare a mediului bancar online care, in ultimii 2-3 ani, a cunoscut in Romania o crestere fabuloasa. Automat, cei care folosesc mediul online bancar vor trece foarte usor si in zona asigurarilor”, a completat Florina VIZINTEANU.

In ceea ce priveste achizitia asigurarilor, fie online sau prin canalele traditionale, ramane importanta in continuare alegerea asiguratorului. “Ultimul criteriu in alegerea unui asigurator ar trebui sa fie pretul – feriti-va de asigurarile ieftine: criteriul trebuie sa fie in primul rand reputatia companiei de asigurari. Nu intotdeauna asigurarea cea mai scumpa este cea mai buna, dar in mod cert cea mai ieftina as recomanda sa fie evitata”, a afirmat Sergiu COSTACHE, Presedinte, Media XPRIMM.

Leave a Reply