Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

Stabilitatea pietei asigurarilor RCA depinde de predictibilitatea in solutionarea daunelor morale

Stabilitatea pietei asigurarilor RCA depinde de predictibilitatea in solutionarea daunelor morale

Daunele morale in continua crestere pe o piata RCA afectata de razboiul preturilor mici reprezinta una dintre problemele importante ale industriei asigurarilor din Romania. In aceste conditii, se pledeaza pentru dezvoltarea treptata a unor modele, tabele sau sisteme de comensurare a daunelor morale, in asa fel incat sa se evite un dezechilibru la acest nivel. “Piata asigurarilor RCA are nevoie de stabilitate si de echilibru pentru a-si duce la indeplinire rolul social – aceasta stabilitate se poate realiza numai prin predictibilitate si, de aceea, trebuie sa le dam actuarilor materia prima, statisticile pe baza carora sa realizeze calculele”, a precizat Ionel DIMA, Vicepresedinte AVUS Group, in cadrul emisiunii “Ora de risc” difuzate ieri de RFI.

Pentru a oferi un sprijin in acest sens, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a pus la dispozitia specialistilor din asigurari si a persoanelor interesate un ghid specializat, bazat pe o culegere de jurisprudenta din Romania si pe practica europeana in domeniu. Lucrarea, intitulata “Ghid pentru solutionarea daunelor morale – studiu privind practica nationala si europeana in materie, sinteza si recomandari pentru solutionarea daunelor morale suferite ca urmare a vatamarii sanatatii si a integritatii corporale ori a decesului persoanelor produse prin accidente de vehicule”, este disponibil in format electronic pe site-ul www.fpvs.ro si a fost lansat oficial in cadrul celei de-a VIII-a editii a Conferintei Nationale a Asigurarilor Auto desfasurata pe 18 martie la Palatul Parlamentului.

Despagubirile platite in Romania ajung de multe ori sa le depaseasca pe cele din Europa. “Ca urmare a mediilor determinate de noi, am constatat ca sotia si copiii minori ai unui sot decedat primesc in jur de 12.000 EUR de persoana in Romania. In general, pentru daune morale se prezinta in medie 3 persoane, ceea ce inseamna, asadar, 36.000 EUR daune morale pe persoana decedata. Prin comparatie, in Marea Britanie o familie primeste 12.000 EUR, iar in Irlanda, in jur de 25.000 EUR. In Cehia, acestea sunt stabilite prin Codul Civil si sunt undeva la 9.000 EUR per apartinator”, a explicat Sorin GRECEANU, Director General al F.P.V.S., in cadrul aceleiasi emisiuni.

“Acest Ghid nu reprezinta nicidecum vreo impietare a libertatii de hotarare a magistratilor. Este doar un instrument in mana practicienilor din asigurari care doresc sa solutioneze aceste daune in amiabil, in primul rand in folosul victimei, care primeste repede despagubirea si nu asteapta ani de zile raspunsul din instanta. Nu are nimeni nimic impotriva sumelor pe care le-a stabilit jurisprudenta”, a completat Ionel DIMA.

Leave a Reply