VIDEO: Stefan PRIGOREANU: Simtim nevoia reglementarii activitatii intermediarilor in asigurari

VIDEO: Stefan PRIGOREANU: Simtim nevoia reglementarii activitatii intermediarilor in asigurari
, iata ca cei mai multi intermediari scapa de acest control (…). Noi, ca brokeri de asigurare, simtim nevoia reglementarii activitatii intermediarilor in asigurari si ma refer aici la asistenti in brokeraj si la agenti de asigurare”, explica, la mijlocul acestei luni, Stefan PRIGOREANU, CEO, MILLENIUM Insurance Broker.

“Asiguratorii vand prin agenti, iar brokerii mari vand prin retele mari de asistenti in brokeraj. Aceste entitati au activitatea care, in acest moment, nu este sub controlul direct al autoritatii”, a subliniat Stefan PRIGOREANU.

Cu toate acestea, au existat si aspecte pozitive, in opinia CEO-ului MILLENIUM Insurance Broker, astfel incat s-au pus bazele unui sistem care sa permita un mai bun control al intermediarilor, prin infiintarea Registrul Intermediarilor in administrarea ASF si demararea programelor de pregatire profesionala obligatorie.

“Lucrurile au evoluat foarte mult. Toti sunt inregistrati, exista cod RAF, cod RAJ. Mai mult decat atat, in sase luni se termina si primul ciclu de pregatire profesionala si vom sti exact cine ramane si cine are certificate de atestare profesionala”, a adaugat PRIGOREANU.

“Din punctul meu de vedere, evolutia fireasca este reglementarea activitatii acestor intermediari in asigurari, poate mai strict, si sa poata fi direct raspunzatori pentru eventualele probleme pe care le pot cauza asiguratilor in primul rand, dar si entitatilor cu care au contract. Nu stiu cum dorm colegii mei din asigurari, Directori sau Presedinti de companii care au retele de agenti de mii de oameni sau colegii mei din brokeraj care au retele similare, cand stiu ca de faptele unor astfel de oameni raspund ei, numele lor, reputatia lor profesionala sau chiar brandul pe care il reprezinta”.

La finele saptamanii trecute, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au arestat preventiv 6 persoane acuzate de fraude in asigurari.

Procurorii au explicat ca, in perioada noiembrie 2012 — ianuarie 2013, persoanele vizate, in calitate de administratori/imputerniciti ai unor societati comerciale, au inselat mai multi brokeri de asigurare. Acestia au incheiat contracte de intermediere in asigurari, in sensul ca acestea au emis in mod fraudulos polite de asigurare, folosindu-se fara drept de identitatea unor persoane ce detin cod RAF autorizat de CSA, respectiv ASF, si intocmind mai multe acte false in numele acestora.

Asadar, este nevoie de o reglemetare mai stricta pentru agentii si asistentii in brokeraj?

Asteptam comentariile dumneavoastra.

Leave a Reply