VIDEO: Viitor MET – Anuitate garantata. Primul produs lansat sub marca METROPOLITAN Life in Romania

VIDEO: Viitor MET – Anuitate garantata. Primul produs lansat sub marca METROPOLITAN Life in Romania
ania estimeaza vanzari de 3 mil. EUR in acest an, la o prima anualizata pentru un contract mediu de 2.000 lei, ceea ce reprezinta un numar de 15.000 de contracte.

“Am preluat expertiza si practica pe care grupul o detine in piete mature, METROPOLITAN Life Insurance Company fiind lider de piata in Statele Unite pe acest segment cu vanzari totale de 30,99 mld. de dolari in 2011. In SUA, de altfel, acest segment de piata inregistreaza o dezvoltare accelerata, analistii estimand vanzari de 268 mld. USD in 2016, fata de 240 mld. USD in 2011”, a declarat Theodor ALEXANDRESCU, Director General, METROPOLITAN Life in Romania.

“Am vrut sa incepem cu prezentarea noului nostru produs pentru a arata ca METROPOLITAN Life in Romania nu este numai un nume nou, ci o abordare diferita a pietei si a clientilor. Din 15 februarie derulam o campanie de comunicare ce va avea 3 etape (15 februarie – 24 martie, mai, octombrie) si care va familiariza publicul din Romania cu valorile si produsele METROPOLITAN Life, specializata in produse de anuitati si asigurari de sanatate”, a completat Theodor ALEXANDRESCU.

Fata de piete cu experienta, unde eficienta produselor de tip anuitate a fost deja demonstrata, fiind un instrument esential pentru planificarea veniturilor la pensionare, pentru Romania, conceptul de anuitate este mai putin cunoscut publicului larg. In esenta, un contract de anuitate este un contract prin care, in schimbul unor contributii, compania ofera plata unui venit fix, pentru toata durata vietii, la un anumit moment din viitor, agreat de la inceputul contractului. Astfel, veniturile din anuitati vin in completarea pensiei pe care o ofera sistemul obligatoriu – atat Pilonul I, cat si Pilonul II – sistem care, asa cum se cunoaste deja, nu poate asigura pastrarea standardului de viata dupa retragerea din activitate.

Conform unor studii recente citate de reprezentantii METROPOLITAN Life, romanii traiesc cu 13 ani mai mult decat in anii ’70, iar speranta de viata se estimeaza ca va creste constant si in urmatoarele decenii. Fenomenul de imbatranire a populatiei este unul dintre cele mai accentuate din Europa, estimandu-se ca in 2060, proportia romanilor de 65 si peste 65 de ani va ajunge la valoarea de 35% (fata de 15% cat era in 2008). Rezultatul este o presiune din ce in ce mai mare asupra sistemului public de pensii, care va ajunge, conform estimarilor, sa asigure doar 15% din veniturile obtinute in perioada activa, fata de 80% cat este minimul necesar.

“In conditiile in care presiunile asupra sistemului public de pensii sunt din ce in ce mai mari, deficitul situandu-se in acest moment la peste 30,6 mld. RON anual, METROPOLITAN Life aduce in Romania o solutie viabila, oferind in premiera in tara noastra un produs prin care romanii isi pot asigura la pensionare un venit fix, stabil si garantat pentru toata durata vietii” a punctat Theodor ALEXANDRESCU.

Noul produs al companiei ofera o pensie pe viata cu multiple garantii:
garantia platii unui venit lunar fix, stabilit si cunoscut de la inceput prin contract – pensia viagera;garantia ca acest venit va fi platit pe toata durata vietii, incepand cu momentul ales al pensionarii (60 sau 65 de ani);garantia ca acest venit va fi platit pentru cel putin 15 ani, chiar si daca survine decesul titularului in acest interval de 15 ani, caz in care sumele cuvenite vor fi platite beneficiarilor desemnati;o dobanda tehnica garantata, atat in perioada de acumulare, cat si in perioada de plata a beneficiilor.
Viitor MET – Anuitate garantata include si o serie de beneficii suplimentare de protectie. Astfel, in caz de invaliditate totala si permanenta in caz de accident, aparuta in perioada de acumulare, clientul beneficiaza de plata anticipata a rentei viagere. In caz de deces al asiguratului inainte de maturitate, in perioada de acumulare, renta este platita urmasilor, iar in caz de deces dupa perioada de maturitate (in perioada platii rentelor, dupa cei 15 ani garantati), se efectueaza plata unei sume echivalente cu 6 rente viagere.

Leave a Reply