Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 1 Complezi formularul
pentru a calcula pretul unui RCA ieftin
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 2 Calculam preturile RCA, alegi asigurarea RCA
care ti se potriveste.
Cumpara asigurare RCA ieftin pasul 3 Comanzi asigurarea
RCA
si noi livram gratuit oriunde in tara.
Telefon: 0770 191 544
Program L-D: 9-18

XPRIMM Insurance Report FY2012: Romania, a treia piata de asigurari generale din ECE. Sapte asiguratori romani in TOP 50 ECE

XPRIMM Insurance Report FY2012: Romania, a treia piata de asigurari generale din ECE. Sapte asiguratori romani in TOP 50 ECE
a Poloniei (6,4 mld. EUR), urmata de cea a Republicii Cehe (3,2 mld. EUR), respectiv Romaniei (1,5 mld. EUR, echivalentul unei cote de piata de 8,2 puncte procentuale). Insumat, cele trei piete au generat mai bine de 61% din totalul regional.

Totodata, cel mai mare asiguratori din Europa Centrala si de Est, a fost PZU (Polonia) – cu afaceri pe segmentul de asigurari generale de peste 2 mld. EUR. A doua pozitie a fost ocupata tot de o companie din Polonia (WARTA – 850 mil. EUR), in vreme ce a treia pozitie a revenit cehilor de la CESKA Pojistovna (peste 750 mil. EUR). Top 10 a fost completat de alti doi asiguratori polonezi (ERGO – locul 4 – si ALLIANZ Polska – locul 7), o companie din Cehia membra a VIG (KOOPERATIVA – locul 5), slovenii de la TRIGLAV (locul 6), ALLIANZ Slovacia (locul 8), CROATIA Osiguranje (pozitia 9), respectiv ALLIANZ Ungaria (10).

In ceea ce priveste asiguratorii din Romania, ASTRA Asigurari a ocupa a 19-a pozitie in clasamentul regional, in vreme ce OMNIASIG VIG, pozitia 21. Ceilati cinci jucatori din piata romaneasca de profil care au intrat in Top 50 sunt ALLIANZ-TIRIAC (26), GROUPAMA Asigurari (28), ASIROM VIG (36), UNIQA Asigurari (37) si EUROINS Romania (42).

Celelalte trei companii, incadrate in Top 10 asiguari generale la nivel national (GENERALI Romania, CARPATICA ASIG si CITY Insurance) ocupa la nivelul Europei Centrale si de Est locurile 56, 64, respectiv 67.

Leave a Reply