XPRIMM Insurance Report FY2012: Romania si Albania, cele mai dinamice piete din ECE pe segmentul de asigurari de raspundere civila generala

XPRIMM Insurance Report FY2012: Romania si Albania, cele mai dinamice piete din ECE pe segmentul de asigurari de raspundere civila generala
ea politelor GTPL in totalul pietei regionale s-a majorat de la 3,6% in 2011 la 3,8% la finalul anului 2012. Totodata, valoarea daunelor platite pe acest segment de asigurare s-a mentinut in jurul valorii de 480 mil. EUR.

Cantitativ, segmentul de asigurare de raspundere civila generala a inregistrat cele mai mari volume de prime brute subscrise in Republica Ceha (peste 490 mil. EUR) si Polonia (circa 430 mil. EUR). De altfel, potrivit XPRIMM Insurance Report, dintre toate statele ECE, in Romania, aceasta linie de business a cunoscut una dintre cele mai spectaculoase majorari (+50%, pana la 95 mil. EUR), mentinand tara noastra pe a treia pozitie in ierarhia regionala. Procentual, cea mai semnificativa crestere a cunoscut-o Albania – 61% pana la 2,4 mil. EUR.

Din punctul de vedere al ponderii pe care il ocupa asigurarile de raspundere civila in intreaga piata de asigurare, cel mai ridicat procent a fost in Cehia (8,1%), Romania si Letonia (cate 5% fiecare) si Lituania (4%). Indicatorul s-a situat sub 2% in Serbia, Bosnia si Muntenegru.

Anul trecut, piata de asigurari din spatiul ECE a contabilizat un volum de subscrieri de 34,4 mld. EUR, tara noastra fiind a sasea ca dimensiune, cu o cota de piata de 5,5%.

Leave a Reply