XPRIMM Insurance Report: Zece asiguratori romani in Top 50 ECE

XPRIMM Insurance Report: Zece asiguratori romani in Top 50 ECE
ializati pe segmentul life, respectiv 283 – in cazul asigurarilor generale, din 15 state ECE – nefiind incluse cifrele companiilor de profil din Letonia si Kosovo – unde nu au fost disponibile date actualizate.

Astfel, pe segmentul de asigurari de viata, ING Asigurari de Viata (pozitia 27) si BCR Asigurari de Viata VIG (47), sunt singurele companii romanesti intrate in Top 50 Asigurari de Viata realizat la nivelul ECE pentru ianuarie-iunie 2013. Topul regional este condus de noua companii poloneze, respectiv una din Republica Ceha. De altfel, pietele de asigurare din Polonia (3,7 mld. EUR) si Cehia (cca. 1,4 mld. EUR) sunt cele mai mari la nivelul intregii regiunii, acestea generand insumat aproximativ 70% din totalul de 7,4 mld. EUR.

La capitolul asigurari generale, unde piata romaneasca de asigurari (subscrieri de circa 793 mil. EUR) a fost a patra ca dimensiune din intreaga regiune, opt societati de profil s-au clasat intre primele 50 din regiune: ASTRA Asigurari (15), OMNIASIG VIG (23), ALLIANZ-TIRIAC (25), GROUPAMA Asigurari (30), UNIQA Asigurari (34), EUROINS Romania (35), ASIROM VIG (42) si CARPATICA ASIG (46). Topul regional este condus de polonezii de la PZU si WARTA, respectiv CESKA Pojistovna (Cehia).

Accesati www.xprimm.com pentru a descarca cea mai recenta editie a XPRIMM Insurance Report, publicatie care contine rezultatele actualizate la nivelul S1/2013 pentru 32 de piete de asigurare din Europa Centrala si de Est, Sud-Estul Europei, respectiv Comunitatea Statelor Independente.

Leave a Reply