Afaceri de 106 mil. EUR pentru ALLIANZ-TIRIAC; daunalitatea portofoliului s-a imbunatatit in primul semestru

Afaceri de 106 mil. EUR pentru ALLIANZ-TIRIAC; daunalitatea portofoliului s-a imbunatatit in primul semestru
zat in primele sase luni a ramas constant la 3 mil. EUR, din care 1 mil. EUR din asigurari de viata si 2 mil. EUR pe non-life, indicand imbunatatirea rezultatelor subscrierii si a daunalitatii pe clasele de asigurari generale.

Pe segmentul asigurarilor generale, compania a subscris acelasi volum de prime din S1 2012, de 93 mil. EUR, rezultatele publicate de grupul ALLIANZ indicand o imbunatatire cu sase puncte procentuale a ratei daunei, la 72,4%, care, in pofida cresterii ratei cheltuielilor, a avut o influenta pozitiva asupra ratei combinate, care a ajuns la 102,9%, si deci asupra profitabilitatii semestriale. Astfel, pierderea tehnica neta la nivelul portofoliului de asigurari generale a scazut la 2,9%, fata de 4,4% in prima jumatate a anului 2012.

In ceea ce priveste afacerile pe segmentul life ale celui de al treilea asigurator din piata romaneasca, acestea au crescut cu 8,3% la 13 mil. EUR in primul semestru, potrivit raportului grupului german ALLIANZ. La nivelul primelor trei luni, cresterea pe life era pusa pe seama majorarii subscrierilor de polite cu prime unice pentru produsele unit-linked, ca urmare a evolutiei pozitive a randamentelor unora din plasamentele utilizate de programele investitionale a ALLIANZ-TIRIAC.

Leave a Reply