Asigurare RCA online

Asigurarile RCA domina comenzile si vanzarile online de asigurari

Asigurarile RCA domina comenzile si vanzarile online de asigurari

Impulsionate de emiterea asigurarilor in format electronic si, profitand de avantul comertului online in general, politele de asigurari vandute prin acest canal castiga tot mai mult teren pe piata locala. Dar, la fel ca in cazul vanzarilor traditionale, asigurarile RCA domina si acest segment.

Procentele sunt suficient de elocvente: “In prima jumatate a anului am intermediat aproape 30.000 de polite, dintre care 80% au fost RCA“, ne-a precizat un Broker de asigurare.

“Mediul online in Romania este inca la inceput. Dezvoltarea lui depinde de cat de concentrate vor fi eforturile jucatorilor de pe piata de a contribui la constientizarea potentialilor clienti de avantajele mediului online”, a adaugat el.

“In acest moment, noi avem in portofoliu aproximativ 70% retail si numai 1,2% din acest volum este realizat prin vanzari online”, a subliniat Viorel VASILE, Managing Partner, SAFETY Broker, cel mai mare broker independent de pe piata locala.

Totusi, ca in orice domeniu aflat in faza incipienta, asigurarile RCA pot fi privite si ca un avantaj. In primul rand, acestea domina piata romaneasca, prin natura obligativitatii lor. In al doilea rand, fiind un tip de polite standard, emiterea lor este una relativ simpla din punct de vedere al sistemelor informatice utilizate. Alaturi de alte produse standardizate de asigurare precum politele medicale de calatorie si cele obligatorii de locuinta, RCA poate fi un stimul si pentru celelalte tipuri de produse.

“In prezent, piata online este limitata de faptul ca produsele care se vand prin acest canal sunt asigurari RCA, cele de calatorie si de locuinta. Acesta va avea insa o evolutie extrem de buna pe fondul dezvoltarii si sofisticarii sistemelor informatice, a cresterii increderii publicului in acest sistem si a extinderii platilor cu cardul. De asemenea, strict din punctul de vedere al asigurarilor, un imbold ar putea fi reprezentat de disparitia obligativitatii inspectiei de risc la politele CASCO. Insa, indiferent de modul in care se prezinta piata in acest moment, consideram ca prezenta in mediul online este obligatorie pentru orice intermediar de produse de asigurari”, a punctat Viorel VASILE.

“Piata online de asigurari este in crestere spectaculoasa de la an la an si nu poate continua decat asa, urmand drumul pietelor dezvoltate din acest punct de vedere. Concurenta va fi tot mai acerba, lupta nu se va mai da numai pe pret, schimbarile vor fi fabuloase, costurile de intrare vor fi enorme si, probabil, cativa jucatori vor detine peste 80% din piata”.

CumparaRCA.ro este un site de comparare si cumparare online a asigurarilor RCA intr-un mod comod si rapid.