asigurare rca 2013

Asiguratori autorizati de CSA pentru vanzarea RCA in 2013

Asiguratori autorizati de CSA pentru vanzarea RCA in 2013

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat 11 societati de asigurare care pot practica asigurari obligatorii de raspundere civila auto in anul 2013. CumparaRCA.ro iti calculeaza online pretul asigurarii RCA in 2013 si tot de aici poti comanda asigurarea RCA.

Societatile de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa practice asigurari obligatorii de rapundere civila auto (RCA) sunt:
1. S.C. ABC Asigurari-Reasigurari S.A.
2. S.C. Allianz – Tiriac Asigurari S.A.
3. S.C. Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. (denumire anterioara: Asigurare Reasigurare Ardaf S.A.)
4. S.C. Asigurarea Romaneasca – Asirom Vienna Insurance Group S.A.
5. S.C. Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A.
6. S.C. Societatea Comerciala De Asigurare – Reasigurare Astra S.A.
7. S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. (denumire anterioara: BCR Asigurari Vienna Insurance Group S.A.)
8. S.C. Carpatica Asig S.A.
9. S.C. Groupama Asigurari S.A.
10. S.C. Uniqa Asigurari S.A.
11. S.C. Societatea De Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

Cat costa o polita RCA in 2013?

CumparaRCA.ro iti pune la dispozitie un calculator online RCA, unde puteti afla cit va costa asigurarea RCA si de unde puteti sa comadati asigurarea RCA din fata calculatorului.

Contractul de asigurare RCA poate fi incheiat cu oricare dintre cele 11 societati de asigurare autorizate de CSA, pentru o perioada de 6 sau 12 luni, in functie de optiunea personala. Odata cu polita de asigurare, se elibereaza si documentul international de asigurare, carte verde, precum si o vigneta, care trebuie aplicata pe parbriz, intr-un loc vizibil din exterior.

Ce este asigurarea RCA?

Asigurarea RCA este asigurarea obligatorie de raspundere civila pe baza careia asiguratorul care a emis polita plateste despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a incheiat acea asigurare RCA.

Potrivit CSA, orice proprietar de vehicul are obligatia sa detina o asigurare RCA, indiferent daca incheie sau nu o asigurare facultativa CASCO pentru acelasi vehicul, iar aceasta obligatie este aplicabila nu numai persoanelor fizice si juridice romane, ci si persoanelor din Spatiul Economic European care detin vehicule.

Scopul asigurarii RCA este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba, conform informatiilor oferite de pagina de internet a CSA.