Tarife RCA in functie de varsta si companie

Cel mai ieftin RCA?

Cel mai ieftin RCA?

Cel mai ieftin RCA” a devenit sloganul folosit peste tot, atat in vitrinele brokerilor stradali, cat si pe Internet, odata cu dezvoltarea asigurarilor in mediul online. Mai mult decat atat, aproape fiecare din site-urile de profil ne arata ca acolo vom gasi “cel mai bun pret garantat”. Ce inseamna “cel mai ieftin RCA” ramane insa de vazut.

Am calculat pretul asigurarii RCA, folosind urmatoarele date despre asigurat: barbat, 29 de ani, domiciliat in Bucuresti, necasatorit, salariat, cu permis obtinut in anul 2002. Vehiculul este un VOLKSWAGEN Golf V, 1,9 TDI, 77 kW, an de fabricatie 2006, fara accidente, aflat anterior in clasa B3 de bonus-malus. Polita urma sa isi inceapa valabilitatea de la 1 ianuarie 2013.

Concluzia este ca “cel mai ieftin RCA” are, de regula, acelasi pret, indiferent de locul de unde cumperi.

Explicatia e simpla: odata cu emiterea electronica a asigurarilor RCA, brokerii se leaga, prin intermediul aplicatiilor proprii, la sistemul informatic al companiilor de asigurari unde se efectueaza calculatia in mod automatizat. De aceea, indiferent cine face calculatia pentru un anumit asigurat, rezultatul obtinut este, in principiu, acelasi.

Diferentele de pret aparute in mod izolat in cautarile noastre sunt date de politica fiecarui broker in parte care, pentru a-si atrage clienti, renunta la un procent din comisionul propriu incasat de la asigurator, scazand astfel pretul asigurarilor RCA.

In prezent, comisioanele brokerilor pe asigurarle RCA se situeaza, in medie, intre 15 si 25%, in functie de compania de asigurari. Acesta poate ajunge rareori si la 27%, insa vanzarile pe RCA sunt conditionate de indeplinirea altor target-uri de vanzari pe alte linii de asigurare non-RCA.

Se remarca, de asemenea, ca exista si asiguratori care vand polita RCA pe site-ul propriu la un pret usor mai scazut decat cel obtinut la aceeasi companie prin intermediul unui broker de asigurare, insa aceasta nu este o regula la nivel de piata.