Fransiza trebuie sa devina un element standard in produsul CASCO

Christoph BINDER, PORSCHE Finance Group: Fransiza trebuie sa devina un element standard in produsul CASCO

Valoarea tot mai mare a daunelor pe segmentele de asigurari auto a devenit deja o obisnuinta pentru piata de profil din Romania, ponderea acestora in totalul despagubirilor crescand de la an la an in mod constant, simtindu-se necesara o reasezare a strategiilor jucatorilor din piata. “Exista cazuri in care produsele de asigurare auto oferite nu au acoperire in costurile cu daunele platite. Aceasta tendinta a fost principala cauza a conflictelor aparute intre service-uri si asiguratori in trecut, lucru care afecteaza in primul rand clientul. Cu alte cuvinte, produsele vandute trebuie sa fie unele corect calculate pentru acoperirea costurilor, iar fransiza trebuie sa devina un element standard in produsul CASCO”, a declarat, pentru 1asig.ro, Christoph BINDER, CEO al PORSCHE Finance Group Romania.

PORSCHE Finance Group Romania este prezenta pe piata locala de asigurari prin doua societati specializate pe segmentul de asigurari auto: PORSCHE Broker de Asigurare (a doua companie din piata dupa volumul de prime intermediate), respectiv, asiguratorul cu “pasaport european” PORSCHE Asigurari.

In ceea ce priveste rezultatele obtinute de PORSCHE Broker de Asigurare in anul 2012, potrivit datelor furnizate pentru Revista de Specialitate INSURANCE Profile, compania a realizat un volum total de prime intermediate de circa 179 mil. lei, in scadere in valoare absoluta cu circa 70 mil. lei, fata de anul anterior. Totodata, in 2012, PORSCHE Broker a obtinut venituri din intermedieri de 27,7 mil. lei.

Pe clase de asigurari, asigurarile auto domina portofoliul brokerului, mai bine de 99% din intermedierile realizate fiind aferente acestor tipuri de polite. Astfel, asigurarile de tip CASCO, care detin o pondere de circa 84% in portofoliul companiei, au generat venituri din operatiunile de intermediere de circa 150 mil. lei (fata de 200 mil. lei in 2011), in vreme ce asigurarile RCA au adus venituri de circa 28 mil. lei (48 mil. lei in 2011).

“Anul 2012 a continuat in acelasi trend descrescator, pe fondul contractarii pietei totale a autovehiculelor de import. Totodata, a fost un an plin de provocari pentru PORSCHE Broker de Asigurari, an in care am observat o concurenta acerba intre principalele societati de asigurare prezente pe piata. Acest lucru a generat reduceri de tarife, dar si o crestere a calitatii serviciilor. In ceea ce priveste anul 2013, ne vom concentra pe a ne pastra portofoliul existent. Multe dintre contractele incheiate in anii anteriori expira in acest an, iar segmentul de contracte noi nu compenseaza total iesirile din portofoliu. De asemenea, vom acorda o atentie sporita clientilor care achizitioneaza autovehicule cu plata integrala, lucru care va genera o oarecare crestere”, a comentat Christoph BINDER.

In ceea ce priveste Sucursala Romania a PORSCHE Versicherungs (PORSCHE Asigurari), compania a incheiat anul 2012 cu un volum total de prime brute subscrise de circa 46 mil. lei, cu 8 mil. lei mai mult decat in 2011, 100% din afacerile asiguratorului fiind aferente politelor auto facultative CASCO. “Pentru PORSCHE Versicherungs (Asigurari) 2012 a reprezentat un an in care ne-am consolidat portofoliul de contracte la peste 11.000”, a subliniat CEO-ul PORSCHE Finance Group.

Totodata, daunele platite de asigurator au totalizat 27 mil. lei, fata de 20 mil. lei cu un an inainte, arata datele transmise de companie pentru INSURANCE Profile. In aceasta privinta, in 2013 “vom acorda o atentie sporita costurilor cu daunele platite si vom cauta solutii de optimizare, astfel incat sa oferim acelasi nivel de calitate a serviciilor. Ne vom mentine termenul de plata mediu a dosarelor de dauna la sub 10 zile. De altfel, la acest capitol inregistram una dintre cele mai bune valori din industrie.”

In Romania, PORSCHE Finance Group – al carui actionar majoritar este in prezent PORSCHE Bank AG -, este format din cinci companii: PORSCHE Leasing Romania, PORSCHE Bank Romania, PORSCHE Mobility, PORSCHE Broker de Asigurare si PORSCHE Asigurari. Totodata, in Europa Centrala si de Est, grupul mai este prezent si in Ungaria, Slovenia, Slovacia, Croatia, Serbia, Muntenegru si Bulgaria.

Leave a Reply