Dr. Gunter GEYER va fi decorat astazi la Ambasada Romaniei la Viena

Dr. Gunter GEYER va fi decorat astazi la Ambasada Romaniei la Viena
ra in aceasta seara la Ambasada Romaniei la Viena, la invitatia Ambasadorului Romaniei in Austria, Silvia DAVIDOIU.

Distinctia este conferita in semn de inalta apreciere pentru intreaga activitate pusa in slujba cooperarii economice romano-austriece, Dr. Gunter GEYER fiind unul dintre artizanii intrarii grupului VIENNA Insurance in Romania, in prezent cel mai mare investitor strain in domeniul asigurarilor pe plan local.

La ceremonie iau parte importanti reprezentanti ai mediului politic si de afaceri din Romania si din Austria. Media XPRIMM este reprezentata la eveniment de Alexandru CIUNCAN, Managing Partner.

Dr. Gunter GEYER s-a alaturat fostei companii WIENER Staedtische Versicherung in 1974, in 1988 a fost cooptat in conducere, iar intre anii 2001-2012 a fost Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie al VIG. Sub conducerea sa, VIENNA Insurance a devenit principalul concern de asigurari din Austria si Europa Centrala si de Est, fiind prezent in 24 de tari din regiune cu 48 de companii, 24.000 de angajati si o cifra de afaceri din subscrieri de 9,7 mld. EUR la nivelul anului 2012.

Dr. GEYER s-a retras la 1 iulie 2012 de la conducerea concernului, dupa unsprezece ani incununati de succes, iar in prezent se ocupa, in calitatea sa de Presedinte al Consiliului de Administratie al WIENER Staedtische, cu probleme strategice, precum si cu activitatile culturale si sociale ale concernului.

Intrat in Romania in 2001, prin achizitia UNITA si AGRAS, VIG este, 12 ani mai tarziu, liderul incontestabil al asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de 27,6%. Intre timp, austriecii au cumparat in 2005 OMNIASIG, in 2007 ASIROM, iar in 2008 au preluat de la conationalii ERSTE companiile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, in cadrul uni tranzactii mai ample care viza toate operatiunile de asigurari din Europa Centrala si de Est ale grupului bancar. Tot in 2008, pentru a evita eventuale probleme din partea Consiliului Concurentei, VIG a renuntat la AGRAS si la UNITA, pe care le-a vandut grupului UNIQA, tot de origine austraca.

Astfel, grupul VIG opereaza in prezent in Romania prin trei companii – ASIROM, BCR Asigurari de Viata si OMNIASIG (noua companie nascuta din fuziunea OMNIASIG si BCR Asigurari, proces finalizat in luna mai 2012.

In afara pietei principale din Austria, VIENNA Insurance Group este prezenta prin participatiuni in Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Turcia, Ucraina, Ungaria si Belorusia. De asemenea, exista filiale ale WIENER Staedtische Versicherung in Italia si Slovenia, precum si ale DONAU Versicherung in Italia.

Pe piata austriaca, VIG este prezenta prin WIENER Staedtische Versicherung, DONAU Versicherung si SPARKASSEN Versicherung.

Leave a Reply