Asiguratorii cu un pas inaintea reformei sistemului sanitar

Asiguratorii cu un pas inaintea reformei sistemului sanitar
prime brute subscrise de cele 18 companii de asigurare nu inseamna mult nici ca valoare absoluta, nici ca procent in totalul pietei – 1%, rotunjit in plus -, mult sub potentialul asigurabil al Romaniei. Importanta este rata de crestere, de 45% fata de anul 2011 sau de peste 250% fata de anul 2009, fapt ceea ce ne face sa tragem concluzia ca asiguratorii privati au asteptari si au luat-o deja inaintea politicului.

Evolutia segmentului de asigurari de sanatate (mil. EUR)

Odata cu aceste cresteri, pe fondul dezbaterilor pe marginea reformei, in piata de asigurari de sanatate, s-a nascut si concurenta, topul companiilor de profil nemaifiind ca dominat de una sau doua societati “semi-specializate” pe acest segment.

Astfel, prima pozitie a fost castigata de ASTRA Asigurari, cu subscrieri de 5,7 mil. EUR si o cota de piata de 32%, aceste tipuri de polite au reprezentand 2,2 procente din totalul afacerilor asiguratorului, potrivit INSURANCE Profile.

A doua pozitie in top este ocupata de BCR Asigurari de Viata VIG, asigurarile de sanatate cumuland circa 3,2% din totalul subscrierilor realizate de companie, in vreme ce pe pozitia a treia s-a plasat EUREKO Asigurari, asigurarile de sanatate aducand un sfert din incasarile companiei.

Top 5 a fost completat de SIGNAL IDUNA, companie ale carei afaceri au depins in proportie de peste 92% de asigurari de sanatate, si de AXA Life Insurance – subscrieri de 2,1 mil. EUR, echivalentul unei cote de piata de circa 12 procente.

Rezultatele preliminare integrale ale pietei asigurarilor din Romania aferente anului 2012 le puteti citi, in exclusivitate, in cel mai nou numar al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile – www.insuranceprofile.ro .

In curand, va fi lansat un nou produs Media XPRIMM!

Leave a Reply