Napoca Rally Academy

Napoca Rally Academy reprezinta Romania in Campionatul European de Raliuri

Marco Tempestini şi Simone Tempestini şi-au stabilit calendarul în ceea ce priveşte participările în Campionatul European de Raliuri. Cei doi vor începe campania în februarie cu Raliul Liepaja-Ventspils din Letonia şi vor participa la 8 etape.
Cei doi vor incepe campania in primul weekend din februarie cu Raliul Liepaja-Ventspils din Letonia si vor participa la 8 etape din competitia europeana.

Echipa Napoca Rally Academy (NRA) va avea, pentru al doilea an consecutiv, un program complet la nivel internaţional. După participarea lui Marco Tempestini, în 2012, în Intercontinental Rally Challenge, anul acesta Marco Tempestini şi Simone Tempestini vor concura în Campionatul European de Raliuri la 8, respectiv 7 etape.

„Obiectivul meu a rămas acelaşi ca şi anul trecut: să termin pe podium în ERC Production Cup. Dacă nu am fi avut atâtea ghinioane aş fi reuşit asta încă de anul trecut. Anul acesta misiunea noastră va fi mai grea, dar cred că acum suntem mult mai bine pregătiţi”, a spus Marco Tempestini, care îl va avea ca şi copilot pe Dorin Pulpea.

Pentru cei doi campania europeană va începe în Letonia, între 1 şi 3 februarie, cu Raliul Liepaja-Ventspils, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri. În programul celor doi urmează apoi Acores Rally în Portugalia, 25 – 27 aprilie, după care Simone Tempestini va face o pauză pentru studii, fiind în ultimul an de şcoală. Marco Tempestini va mai merge la etapele din Corsica, Croaţia, San Marino, Sibiu, Polonia şi San Remo, iar Simone Tempestini la San Marino, Sibiu, Cehia, Polonia, San Remo şi Valais. În funcţie de poziţia în clasament, Marco Tempestini va decide dacă va lua startul şi el la Valais, Elveţia, în ultima etapă a sezonului din Campionatul European de Raliuri.

„Obiectivul meu este să acumulez cât mai multă experienţă în acest sezon. Trebuie să învăţ să scriu o dictare eficientă cu doar două treceri pe probe şi să măresc ritmul progresiv de la o etapă la alta. Sigur, tatăl meu va fi punctul de reper, dar mi-am propus să abordez sezonul pas cu pas şi, cu siguranţă, rezultatele vor veni de la sine”, a spus şi Simone Tempestini, care va concura împreună cu Sergiu Itu.

Piloţii Napoca Rally Academy vor concura în ERC Production Cup cu modelul Subaru N15 R4. „Am făcut schimbări majore în cadrul echipei tehnice şi sper să nu mai avem probleme din punctul de vedere al fiabilităţii. Dacă scăpăm de aceste probleme, sigur vom obţine şi rezultate bune”, a mai spus Marco Tempestini.

Leave a Reply